wtorek, 13 sierpnia 2013

Twaróg wiejski PIĄTNICA półtłusty

Dziś na śniadanie znów królował serek, ale postanowiłam "przerzucić się" się na nowe produkty - tym razem wybrałam twaróg wiejski PIĄTNICA półtłusty. Zazwyczaj wybieram serki półtłuste, gdyż posiadają optymalną ilość tłuszczu - nie za dużo, nie za mało (pamiętajcie - tłuszcz w diecie też jest niezbędny). Całe opakowanie ma typową masę - 250g.
SKŁAD: ser biały.

Nie muszę chyba tego komentować:)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU/100g:
Wartość energetyczna: 113 kcal/476 kJ
Białko: 15,5g
Węglowodany: 3,8g
Tłuszcz: 4g


WRAŻENIA: Twarożek wydawał mi się przyjemny w smaku, kwaskowaty, dość kruchy i bardziej suchy - mniej tłusty i zbity, aczkolwiek nie mam w ogóle do niego zastrzeżeń. Nie jest zbyt twardy, ani zbyt miękki, stawia opór po naciśnięciu.

2 komentarze:

Masz pomysł, w jaki sposób wykorzystać dany produkt w kuchni? Podziel się z innymi. Nie wiesz, w jaki sposób "poradzić sobie" z danym artykułem? Zapytaj. Chcesz ocenić smak oraz jakość produktu? Twoja opinia jest bardzo ważna...