czwartek, 15 sierpnia 2013

Tuńczyk SUPERFISH kawałki w sosie własnym

A teraz coś z tych rzeczy, które zabieram koniecznie na wyjazdy "bez ustalonych posiłków" - tuńczyk w kawałkach, w sosie własnym SUPERFISH. Jest to konserwa rybna sterylizowana. Masa netto tto 185g, masa samej ryby po odsączeniu wynosi 130g.
SKŁAD: ryba - tuńczyk (70%), woda, sól.

Pomijając sól, która tak, czy siak musi być - idealnie! Aczkolwiek powinny na takie konserwy uważać kobiety w ciąży i dzieci, gdyż do puszek zazwyczaj dodaje się mięso czerwone z tuńczyka, które może zawierać więcej metali ciężkich i dioksyn. A teraz spójrzcie na piękną zawartość białka...

WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU/100g:
Wartość energetyczna: 100 kcal
Białko: 23g
Węglowodany: 0g
Tłuszcz: 0,5g

WRAŻENIA: Konserwa tej firmy zawiera większe kawałki tuńczyka i w ten sposób są one smaczniejsze. A co do rybki - proponuję sporządzanie sałatek, gdyż "samotnie" może wydawać się troszkę sucha, kiedy odsączymy z zalewy.
Ma 0,83 g kwasów omega-3 w 100 g. Najsmaczniejszy jest tuńczyk biały, czerwony może mieć więcej metali ciężkich i dioksyn z uwagi na długość życia ryby.

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/ryby-ktore-gatunki-ryb-warto-spozywac_37206.html
Ma 0,83 g kwasów omega-3 w 100 g. Najsmaczniejszy jest tuńczyk biały, czerwony może mieć więcej metali ciężkich i dioksyn z uwagi na długość życia ryby. Konserwy zwykle zawierają mięso czerwone.

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/ryby-ktore-gatunki-ryb-warto-spozywac_37206.html
Ma 0,83 g kwasów omega-3 w 100 g. Najsmaczniejszy jest tuńczyk biały, czerwony może mieć więcej metali ciężkich i dioksyn z uwagi na długość życia ryby. Konserwy zwykle zawierają mięso czerwone.

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/ryby-ktore-gatunki-ryb-warto-spozywac_37206.html
Ma 0,83 g kwasów omega-3 w 100 g. Najsmaczniejszy jest tuńczyk biały, czerwony może mieć więcej metali ciężkich i dioksyn z uwagi na długość życia ryby. Konserwy zwykle zawierają mięso czerwone.

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/ryby-ktore-gatunki-ryb-warto-spozywac_37206.html
Ma 0,83 g kwasów omega-3 w 100 g. Najsmaczniejszy jest tuńczyk biały, czerwony może mieć więcej metali ciężkich i dioksyn z uwagi na długość życia ryby. Konserwy zwykle zawierają mięso czerwone.

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/ryby-ktore-gatunki-ryb-warto-spozywac_37206.html
Ma 0,83 g kwasów omega-3 w 100 g. Najsmaczniejszy jest tuńczyk biały, czerwony może mieć więcej metali ciężkich i dioksyn z uwagi na długość życia ryby. Konserwy zwykle zawierają mięso czerwone.

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/ryby-ktore-gatunki-ryb-warto-spozywac_37206.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Masz pomysł, w jaki sposób wykorzystać dany produkt w kuchni? Podziel się z innymi. Nie wiesz, w jaki sposób "poradzić sobie" z danym artykułem? Zapytaj. Chcesz ocenić smak oraz jakość produktu? Twoja opinia jest bardzo ważna...