Aby rozwikłać wszelkie problemy i zapytania dotyczące autorki tegoż bloga, odpowiem na kilka najbardziej nurtujących Was pytań...
Kim jestem?
Tegoroczną maturzystką, którą już kilka lat temu pochłonęły do reszty
tematy związane ze zdrowym trybem życia i postanowiła wreszcie przekazać
swój zapał innym.
Dlaczego postanowiłam prowadzić bloga o żywności?
Bardzo zależy mi na tym, aby jak najwięcej ludzi dowiedziało się o tym, co ładują do koszyków w czasie codziennych zakupów.
Z jakich źródeł korzystam, analizując skład produktu?
Ponieważ nie posiadam jeszcze wykształcenia wyższego, moja wiedza nie jest jeszcze na tyle duża, aby każdą substancję scharakteryzować na swój sposób, będąc pewna, że są to rzetelne informacje. Wprawdzie już przygotowuję się do roli technologa żywności w przyszłości, uczęszczając na profil biologiczno-chemiczny, ale notatki z lekcji dotyczące żywności jak na razie w liceum zdają się być bardzo skąpe. Stąd korzystam z książek i w miarę rzetelnych stron internetowych. Informacje jakie przedstawiam w artykułach są naprawdę podstawowe, po prostu mają od razu zweryfikować, czy dany produkt nadaje się do wyrzucenia do śmieci, czy nie. Ale liczę na to, że każdy znawca w tych dziedzinach czytający uważnie moje artykuły, dopatrzy się błędów i zwróci uwagę:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Masz pomysł, w jaki sposób wykorzystać dany produkt w kuchni? Podziel się z innymi. Nie wiesz, w jaki sposób "poradzić sobie" z danym artykułem? Zapytaj. Chcesz ocenić smak oraz jakość produktu? Twoja opinia jest bardzo ważna...