Słodycze i przekąski

POLECANE...

CZEKOLADA

ZANOTUJ!!! ZANOTUJ!!! ZANOTUJ!!! ZANOTUJ!!!

 

LODY

ZANOTUJ!!! ZANOTUJ!!! ZANOTUJ!!! ZANOTUJ!!!
  •  Lody to deser mleczny, a więc powinien się składać z mleka, a nie z wody, czy z samej śmietany! W ten sposób dostarcza on wapnia, białka i cennych witamin, w ten sposób może być jednym z elementów diety w ramach "małego co nieco".
  •  Najwięcej kalorii zawierają kolejno lody śmietankowe (162 kcal), waniliowe (161 kcal), czekoladowe (152 kcal). Zaś najmniej kalorii z podanych propozycji zawierają deser czekoladowy.
  • Jeśli jadasz deser w lokalnej lodziarni, polegaj na sprawdzonym lokalu - w niektórych z nich lody kilka razy się zamraża i odmraża, dodaje proszków i innych świństw. Unikaj produktów z automatu - to sam tłuszcz i cukier!
  • Wybierając lody w sklepie, czytaj skład - im krótszy, tym lepszy produkt. Podstawowymi składnikami lodów powinny być: śmietanka, mleko, owoce, cukier.
  • Uważaj na: zagęstniki, konserwanty, sztuczne barwniki, aromaty, utwardzony tłuszcz roślinny, olej palmowy, mleko i śmietankę w proszku, wodę z cukrem.
  • Nie patrz na opakowania - ładne obrazki i napis: "dla dzieci" wcale nie oznacza, że ten deser będzie najlepszy dla naszych milusińskich!

PRALINKI, CZEKOLADKI

CUKIERKI, ŻELKI, LIZAKI

CIASTECZKA/WAFLE I WAFELKI

SŁONE PRZEKĄSKI

WYROBY CUKIERNICZE/SŁODKIE Z PIEKARNI 

BATONY

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Masz pomysł, w jaki sposób wykorzystać dany produkt w kuchni? Podziel się z innymi. Nie wiesz, w jaki sposób "poradzić sobie" z danym artykułem? Zapytaj. Chcesz ocenić smak oraz jakość produktu? Twoja opinia jest bardzo ważna...