Maca z czosnkiem.
SKŁAD: mąka pszenna, woda, susz czosnkowy 2%, sól.
Mąka pszenna: i tutaj zależy jaki typ, ale przypuszczam, że jeden z najniższych = najmniej składników mineralnych :(
Woda: nieszkodliwa:)
Susz czosnkowy: naturalnie suszony czosnek.
Sól: niewielka ilość nie zaszkodzi...
WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU/100g:
Wartość energetyczna: 340 kcal/1443 kJ
Białko: 8g
Węglowodany: 74,5g
Tłuszcz: 1,1gMaca tradycyjna.
SKŁAD: mąka pszenna, woda, sól.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU/100g:
Wartość energetyczna: 347 kcal/1474 kJ
Białko: 9,2g
Węglowodany: 74,9g
Tłuszcz: 1,2gMaca z ziołami prowansalskimi.
SKŁAD: mąka pszenna, woda, zioła prowansalskie 2%, sól
Zioła prowansalskie:mieszanka aromatycznych ziół (rozmaryn, bazylia, tymianek, szałwia lekarska, mięta pieprzowa, cząber ogrodowy, oregano i majeranek).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU/100g:
Wartość energetyczna: 341 kcal/1447 kJ
Białko: 8,5g
Węglowodany: 74g
Tłuszcz: 1,2gMaca razowa.
SKŁAD: mąka pszenna, mąka żytnia razowa, woda, sól
Mąka żytnia razowa: z pełnego przemiału :)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU/100g:
Wartość energetyczna: 380 kcal/1614 kJ
Białko: 11,5g
Węglowodany: 80g
Tłuszcz: 0,5g
Maca z otrębami.
SKŁAD: mąka pszenna, otręby pszenne 10%, otręby owsiane 10%, zarodki pszenne, woda, sól.
Otręby pszenne: mają najwyższą zawartość błonnika, przez co korzystnie wpływają na trawienie, mogą powodować obniżenie ciśnienia oraz poziomu cholesterolu i cukru we krwi.
Otręby owsiane: zmniejszają wchłanianie cholesterolu przyczyniając się do obniżenia jego poziomu we krwi, spowalniają wchłanianie cukrów i obniżają indeks glikemiczny posiłku, usuwają z organizmu kwasy żółciowe, toksyny i metale ciężkie, poprawiają odporność immunologiczną, regulują ciśnienie krwi. Są idealne dla sportowców bo zapewniają większą sprawność fizyczną i wytrzymałość.
Zarodki pszenne: naturalny koncentrat multiwitaminowy.
Mąka pszenna - typ 550 (luksusowa).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU/100g:
Wartość energetyczna: 371 kcal/1576 kJ
Białko: 12,7g
Węglowodany: 77,2g Tłuszcz: 1,3g
WRAŻENIA: Jest to moje ulubione pieczywo - chrupkie, aromatyczne w przypadku smaku czosnkowego i ziół prowansalskich, maślany w przypadku macy tradycyjnej. Charakterystyczny smak mąki pszennej i soli zamknięty w łamiącej się na części "blaszce". Maca ma specjalne "wzorki" wynikające ze sposobu pieczenia. Można na jego bazie przygotować różnorodne kanapeczki (z rybą, twarogiem, jajkiem...). Stanowi też doskonałą przekąskę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Masz pomysł, w jaki sposób wykorzystać dany produkt w kuchni? Podziel się z innymi. Nie wiesz, w jaki sposób "poradzić sobie" z danym artykułem? Zapytaj. Chcesz ocenić smak oraz jakość produktu? Twoja opinia jest bardzo ważna...