środa, 25 września 2013

Serek BIELUCH ze szczypiorkiem

I to już jedna z ostatnich propozycji smakowych serka BIELUCHA - ze szczypiorkiem, kubeczek również o masie 150g.

SKŁAD: mleko pasteryzowane, stabilizator:guma guar, guma tara, pektyna; sól, szczypior (0,2%), czyste kultury mleczarskie.

Mleko pasteryzowane: mniam!:)
Guma guar: nie jest określone dopuszczalne dzienne jej spożycie oraz brak informacji na temat skutków ubocznych. U niektórych zbyt duże ilości mogą doprowadzić wzdęć.
Guma tara: otrzymywana z nasion roślin strączkowych tara.
Pektyny: ich zdolność polega na galaretowaceniu niektórych produktów.
Szczypior: ależ go dużo...

Sól: niewielka ilość nie zaszkodzi...Ale czy my zjadamy niewielkie ilości soli?
Czyste kultury mleczarskie: :)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU/100g:
Wartość energetyczna: 103 kcal/ 428 kJ
Białko: 7g
Węglowodany: 4g 
Tłuszcz: 6,5g

WRAŻENIA: Serek jest słony, kremowy, z lekkim posmakiem i cząstkami szczypiorku, tłusty, bardzo łatwo rozsmarowuje się na kanapce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Masz pomysł, w jaki sposób wykorzystać dany produkt w kuchni? Podziel się z innymi. Nie wiesz, w jaki sposób "poradzić sobie" z danym artykułem? Zapytaj. Chcesz ocenić smak oraz jakość produktu? Twoja opinia jest bardzo ważna...