I kolejny produkt marki SONKO - wafle ryżowe z pestkami dyni. Cała paczka ma 130g, jest w niej 14 wafli. Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁAD: ryż brązowy (90,4%), pestki dyni (5,5%), granulat z algami (mąka kukurydziana, olej roślinny, sól, sproszkowane algi morskie, barwnik: chlorofilina), sól.
Ryż brązowy: bogactwem witamin i wartości odżywczych przypomina swoją siostrę kasze
jęczmienną. Z uwagi, że jest to ryż najmniej przetworzony, jest to
produkt bardzo wartościowy, zawierający w swoim składzie więcej białka,
tłuszczu, witamin z grupy B, a także minerałów takich jak: wapń, żelazo,
magnez. Ponieważ ryż brązowy ma niski indeks glikemiczny polecany jest
osobom, które dbają o linię lub pragną schudnąć.
Pestki dyni: zawierają kwasy tłuszczowe nienasycone, witaminy E, C, B1, B2, B6, żelazo, fosfor, selen, magnez, cynk, miedź i mangan.
Mąka kukurydziana: doskonałe źródło białka, witaminy A i E oraz witamin z grupy B. Poza
tym zawiera błonnik oraz magnez, fosfor, potas, kobalt oraz selen.
Olej roślinny: powstają głównie z owoców oraz nasion roślin oleistych. Otrzymywane są w
wyniku bezpośredniego wytłaczania lub za pomocą odpowiednich
rozpuszczalników organicznych lub procesów filtrowania. Jednak pod tym olejem może kryć się olej palmowy...
Sproszkowane algi morskie: proszek...:(
Chlorofilina: naturalny, roślinny barwnik zielony, pozyskiwany z materiału roślinnego.
Sól: niewielka ilość nie zaszkodzi...Ale czy my zjadamy niewielkie ilości soli?
WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU/1 wafel:
Wartość energetyczna: 36 kcal
Białko: 0,7g
Węglowodany: 7,3g
w tym cukry: 0,1g
Tłuszcz: 0,3g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,07g
Błonnik: 0,3g
Sól: 0,02g
WRAŻENIA: Wafle są nawet smaczne - odpowiednio słone, chrupiące.Obecne prażone pestki dyni.
domowej roboty pasta z awokado albo soczewicy na takiego wafla i mamy fajną przekąskę:)
OdpowiedzUsuńwszystko mi sie tu podoba super !
OdpowiedzUsuń